Veel gestelde vragen – kindercoach

Oudercoach

Iedere ouder wil zijn kind gelukkig zien. Soms zit je kind niet lekker in zijn vel. Je kind heeft last van onverklaarbare buikpijn, piekert veel of is misschien wel heel onzeker. Hoe kun je je kind het beste helpen? 

Hoe gaat oudercoaching in zijn werk?

Ik werk met de PresentChild®  methode. Deze methode gaat ervan uit dat kinderen met hun gedrag niet alleen hun eigen emoties weerspiegelen, maar ook die van jou. Door hun gedrag thuis of bijvoorbeeld op school, of een lichamelijke klacht, geven kinderen ons inzicht in wat jij op dit moment nodig hebt in je leven. Dit doen ze onbewust. Als je er eenmaal aan de slag gaat, ga jij zelf en daarmee het gedrag van je kind blijven veranderen. 

Met behulp van deze methode kijk ik naar wat je als ouder zelf kunt doen in jezelf, zodat er meer ontspanning in de relatie met je kind ontstaat. In de eerste plaats is dit fijn voor je kind, omdat de boodschap begrepen is en hij of zij het gedrag niet meer uit hoeft te vergroten. En daarnaast is het fijn voor jou als ouder, omdat je een stukje van jezelf hebt geheeld. 

Een kindercoach wat is dat? 

Een kindercoach helpt jouw kind met zijn of haar “hulpvraag”. Ik doe dit laagdrempelig, kortdurend en geef praktische begeleiding aan jouw kind. Hiermee zal jouw kind zijn of haar antwoorden vinden op het “probleem”. 

Samen ontdekken wij de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden bij jouw kind. Samen werken we aan meer zelfvertrouwen en leert jouw kind meer over zichzelf te weten te komen. Op deze manier ontwikkelt jouw kind vaardigheden en meer zelfvertrouwen om situaties op een andere manier in te gaan, door te komen en tot een positief einde te brengen. 

Daar heeft een kind de rest van zijn leven iets aan. Het resultaat… een blij en gelukkig kind!

Wanneer naar een kindercoach? 

  • als uw kind onzeker is
  • of juist heel erg verlegen is
  • slecht slaapt of slecht in slaap kan komen
  • wanneer je kind zich heel veel zorgen maakt en veel piekert
  • wanneer jouw kind moeite heeft met emoties en zich slecht weet te uiten
  • veel verdrietig is
  • last van (faal)angst heeft
  • veel driftbuien heeft
  • een scheiding of juist rouw moet verwerken
  • gepest wordt (Pesten gebeurt niet alleen op school, maar ook op sportclubs en tijdens het buitenspelen)

Alle punten hierboven kunnen een enorme belemmering zijn in het dagelijks leven van jouw kind. Bedenk daarnaast dat kinderen in onze huidige samenleving al heel veel moeten!

Herken jij geen van bovenstaande punten bij jouw kind? Maar zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Ook dan kan ik in heel veel gevallen helpen!

Mijn werkwijze als kindercoach 

Ik zoek altijd een methode die bij een kind past. Ik kijk naar wat je kind nodig heeft en stem daar mijn begeleiding op af. Zodra jouw kind gaat geloven in zijn eigen kwaliteiten en meer zelfvertrouwen krijgt, krijgt het ook inzicht in zichzelf. Dat noemen we ook wel zelfkennis of zelfbeeld bij een kind.

Hoe lang duurt het traject bij een kindercoach?

Ik lever altijd maatwerk, maar om u een richting te geven duurt de gemiddelde begeleiding van een kind ongeveer 3 maanden, dat zijn zo’n 6 – 8 sessies. 

Wil je nog niet naar een kindercoach, maar kun je wel tips gebruiken? Lees dan wat tips, die je zelf alvast kunt proberen!

Liever toch in gesprek? Neem dan gerust contact op!

[terug naar boven]