Over Stralende Ster

Ester-Rademaker

Ester Rademaker

Stralende Ster is ontstaan omdat ik graag mensen wil begeleiden om emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel in balans te zijn, weer in hun kracht te komen. We stralen als we in onze kracht staan. Wanneer we ons in evenwicht voelen en wanneer we dingen doen waar we ons prettig bij voelen. Dingen doen waar we goed in zijn. Stralende mensen zijn blije mensen en dat is een voorwaarde om te kunnen ontwikkelen tot een zelfstandig en evenwichtig individu: bewust van zichzelf, van anderen en hun omgeving.

Over mij

Mijn naam is Ester Rademaker. Ik woon samen met mijn stoere brandweerman en samen hebben we 2 kinderen, een dochter (2012) en een  zoon (2014). Na jaren als leerkracht in het basisonderwijs te hebben gewerkt, merkte ik dat ik mij steeds meer bezig wilde houden met de emotionele ontwikkeling van kinderen. Na meerdere specifieke opleidingen te hebben gevolgd ben ik gestart met Stalende Ster. Hier komen ervaring, kennis en kunde samen om kinderen te begeleiden bij vraagstukken over scheiding, rouw, hooggevoeligheid, problemen op school en specifieke gezinssituaties.

Als moeder, maar ook in mijn praktijk en op school, merkte ik dat kinderen hun ouders spiegelen. Onze zoon is vanaf zijn geboorte een onrustige slaper. Onder andere reflux zorgde ervoor dat hij aangewend was om rechtop, tegen mij aan in slaap te vallen. Nadat dit niet meer nodig was, zijn we gestart om hem aan te leren om in zijn eigen bed in slaap te vallen. Wat uiteraard een intensieve klus was! Hardnekkig bleef hij om mij brullen en áls hij sliep, werd hij gerust 3 à 4 keer per nacht wakker. Mijn man kreeg hem makkelijker slapend dan ik, als ik hem naar bed bracht was zijn gedrag ronduit hardnekkig. Lang verhaal kort: hij bleef ‘s nachts komen en uiteindelijk heb ik er voor gekozen dat hij naast mij in bed sliep. Ik was kapot, kon niet goed meer functioneren, was alleen maar moe. Dit was voor mij de enige optie om enigszins goed te kunnen slapen.

Nadat ik was bijgekomen, bleef ik bedenken hoe ik hem weer in zijn eigen bed kon krijgen en het belangrijkste: hoe komt het dat dit jongetje niet doorslaapt? Na het lezen van het boek “Het Fluisterkind” van J. Venema, heb ik mijn verhaal aan een kindertolk verteld. In mijn geval bleek dat onze zoon mij wilde vertellen, dat ik de onbalans in mijn leven, met liefde mag voelen en er mag laten zijn. (Ik ben iemand die onbalans het liefst wegstopt en hard ga werken) Zodra ik simpelweg de rust neem om te voelen hoe het met mij gaat en er laat zijn wat er is, slaapt hij de hele nacht door in zijn eigen bed, maandenlang.  Zodra hij ‘s nachts ineens weer bij mij komt slapen, hoef ik alleen maar te gaan voelen, hoe gaat het met mij? En uiteraard daar naar te handelen. Rust en tijd nemen voor mezelf, om stil te staan bij mij en mijn onbalans van dat moment. “Vanzelf”, gaat onze zoon dan weer doorslapen in zijn eigen bed en ik voel me beter, dan dan ik op mijn oude manier met de onbalans was omgegaan.

Deze eye-opener is de basis voor mijn huidige manier van begeleiden: het verhaal van de ouder, over zijn of haar kind is mijn startpunt. 

De wisselwerking tussen mijn twee beroepen en thuissituatie maakt dat ik aan de ene kant ontzettend veel verdieping opdoe en aan de andere kant dagelijks in allerlei situaties terecht kom waarbij ik bewust gebruik maak van mijn opgedane kennis.  Door inzichten, zie je vaak zelf als ouder wat je nodig hebt, daarnaast heb ik  praktische handvatten en speelse vormen om jij en je kind weer te laten stralen en sterk in hun schoenen te laten staan, daar ga ik voor! Niet voor niets is mijn motto: Stralend, vanuit je eigen kracht!

Geschoold door o.a. 

Hogeschool Leiden (PABO) ★ PresentChild® (kindertolk®) ★ Movimento (Braingym®) ★ Sonnevelt (kindercoach)  Dolfijn wellness (kinderyogadocent, deugden en kinderdeugden) EHBO Riet Fiddelaers-Jaspers (Gedeeld verdriet, kinderen met rouw of scheiding)  OA (oplossingsgericht werken, NLP, groepsvorming)  IJsselgroep SON (zelfvertrouwen, tekenen is meer) Sinds 2012 moeder – daar kan geen training tegenop ?

 

[terug naar boven]